Recent werk

Recent werk

11.11.2018 - 09.12.2018

Roel Goussey

vernissage: zondag 11 november, doorlopend van 14u tot 18u.

"Het oeuvre van Roel Goussey getuigt van een opvallende authenticiteit en oprechtheid. Elk oorspronkelijk kunstwerk is uniek. In het geval van Roel Goussey, die graficus is, komt dit tot uiting in werken met een sterke picturaliteit, hetgeen zeldzaam is in de wereld van de grafische kunsten.

“De drukpers wordt hier penseel”, schrijft Anne Gersten in een recent interview. Drukken en schilderen zijn in elkaar overgevloeid, door de jaren heen. 

De belangstelling die Roel koestert voor architectuur en voor alle vormen van structuur die de natuur schragen, zet de kunstenaar er toe aan een tweede as te ontwikkelen, een soort tegenpool voor het “sublieme” van zijn zeelandschappen. Alsof Roel de noodzaak ervaart om deze lumineuze ruimtes te ordenen; alsof de kunstenaar de behoefte voelt om deze eindeloze en sublieme natuur te structureren." (Félix Hannaert)

"To me, as a printmaker, all graphic techniques are means to draw or paint. Basic ideas are shaped while printing. I continuously interfere in process itself, which results in a mostly unique print. I like mixing techniques, preferably silkscreen and woodcut. It enables me to print on a variety of materials such as cardboard, wood, glass, metal, cloth, etc. It is my way of exploring matter."

Waar? / Où? / Where?

  • De Queeste Kunstkamers
  • Trappistenweg 54
  • 8978 Abele/Watou

Wanneer? / Quand? / When?

  • open: zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak
  • ouvert: samedi et dimanche de 14h à 18h et sur rendez-vous
  • open: Saturday and Sunday from 2pm to 6pm and by appointment