Agenda Exposities Oktober 2017

Basquiat: Boom for Real

Nog tot en met 28 januari 2018 in de Barbican Art Gallery te Londen

Een eerste restrospectieve in de UK (en Europa?) aan de hand van meer dan 100 werken van de befaamde autodidact, dichter en dj. 

meer informatie hier

Museum De Reede

Een nieuw privémuseum in hartje Antwerpen met specifieke aandacht voor het grafische werk van Goya, Rops en Munch. 

meer informatie hier

Robert Doisneau

Vanaf 19 oktober in het Museum van Elsene te Brussel. 

Hoeft de Franse meesterfotograaf nog een introductie?   De geëngageerde, diep humanistische kunstenaar Robert Doisneau loodst u binnen in een aparte, poëtische wereld die nog niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Niet te missen!

meer informatie hier

Ancestors & Rituals: Europalia Indonesia

Vanaf 11 oktober in BOZAR te Brussel

Van Sumatra over Java tot in de Molukken en Papoea: in heel Indonesië spelen de voorouders een vooraanstaande rol. Deze tentoonstelling belicht de rijke diversiteit, kracht en poëzie in de verering van voorouders en bevraagt het belang van tradities en rituelen in de hedendaagse samenleving

meer informatie hier

Rachel Whiteread

Nog tot 21 januari 2018 in Tate Britain te Londen

Een inspirerend overzicht van de 25 jarige artistieke carrière van de Britse beeldhouwster Rachel Whiteread. 

meer informatie hier

Drawing Days te Gent

Naar aanleiding van de Drawing Days, van 29 september tot en met 1 oktober 2017, organiseert Kunstwerkt een Raamtekenroute te Gent. Honderd tekenaars nemen evenveel ramen onder handen.

Dat doen ze niet zomaar: hun muze en inspirator-van-dienst is niemand minder dan auteur Peter Verhelst. Hij maakte een tekst, de tekenaars gingen ermee aan de slag. 

Marc Palmer creëerde samen met Vark een illustratie voor deze editie op de vensters van het Zuiderhuis in de Kortedagsteeg 13-15 te Gent. 

Een plannetje met de volledige route kan verkregen worden in het Festivalcentrum op de Bijlokesite of op de deelnemende locaties.  

meer informatie hier

8e Biennale de photographie en Condroz

"Op het ogenblik dat sommigen ons een droomloze wereld zouden willen verkopen en anderen zouden willen dromen zonder de wereld, vervolgt de Biënnale van de fotografie in de Condroz hardnekkig zijn bescheiden exploratie van de gevoelige kanten van het menselijke, dichtbij of veraf."

Nog tot en met 27 augustus 2017 in Grand-Marchin (gehucht van de gemeente Marchin) en Tahier (dorp van de gemeente Ohey).

Met werk van Didier Bizet (F), Anne-Sophie Costenoble (B), Alexandre Christiaens (B), Sian Davey (GB), Alexandra Demenkova (RUS/ISR), Jean-François Flamey (B), Karel Fonteyne (B), Anne Greuzat (F), Marc Guillaume (B), Nick Hannes (B), Xavier Istasse (B), LaKabane (B), Baudoin Lotin (B), Marie Moroni (F), Paul Nougé (B), Jacqueline Roberts (F)…

Meer informatie hier